En İyi Döşemelik Kumaş Markaları
Tekstil ve moda sektöründe en çok tercih edilen kumaşlardan biri olan döşemelik kumaşın kullanım alanları çok geniştir. Peki döşemelik kumaş nedir, döşemelik kumaş ne demektir? Döşemelik kumaşın çeşitleri nelerdir? Döşeme kumaş özellikleri nedir, ortalama fiyatı ne kadardır?
Koruyucu kaplama kumaş olarak da bilinen döşemelik kumaş, mobilya tekstili, araba koltukları, ev ürünleri gibi yerlerde kullanımı olan ve bazı yöntemlerle dokunmuş, dokunmamış veya örülmüş olarak üretilen, polyester, yün, akrilik gibi tekstil liflerinin sıklıkla kullanıldığı bir kumaş türüdür. Kaliteli ve tarz bir kumaş olan döşemelik kumaş ile kaplanan ürünlerin fiyatları biraz daha pahalı olur.
Döşemelik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?
Belli başlı döşemelik kumaş çeşitlerini ve özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
Kaşmir: Sanskritçe kaşmira olan bu kumaş türü Hindistan'ın Kaşmir bölgesinde yaşayan ve aynı isimle anılan bir keçi türünün ince ve yumuşak yününden üretilir.
Alkantara: Mikrofiber bir malzeme olan alkantara, öncelikle tasarım, moda, aksesuarlar, tüketici elektroniği, otomotiv ve deniz endüstrisinde kendine yer bulmuştur. Bu kumaşın içeriği %60 polyester ve %40 poliüretan maddeden meydana gelir.
Kadife: Havlı kumaş olarak bilinen kadifenin koton, yün, keten, ipek kadifeler gibi birçok türü mevcuttur. Bu kumaşlar daha çok koltuk ve duvar kaplamalarında kullanılır. https://www.kumascihome.com/kadife-kumas
Koton Kumaş: Diğer adı pamuk kumaş olarak bilinen koton kumaşlar perde, duvar, koltuk kaplaması, yastıklar vb. ürünler için kullanılmaktadır.
Emprime: Emprime baskı, farklı renklerde boya kullanılarak kumaşların üstüne desen ve zemin basma işine denmektedir. Bu kumaşlar genellikle perde, kanepe ve masa örtülerinde sıkça kullanılmaktadır.
Yün: Hayvansal kıl kökenli doğal bir elyaf türü olan yün özellikle koyun, keçi, deve, lama, ada tavşanı gibi hayvanlardan elde edilir. Sıcak tutma özelliği ile dikkat çeken yün, battaniye ve kışlık giysilerin üretiminde kullanılır. Canlı hayvanlardan kırkılmak suretiyle olmak üzere değişik yöntemlerle elde edilen yünün ticari değeri yüksektir. Bu yüne kırkım yünü denir. Kesilen hayvanların postundan yapılan yüne ise tabak yünü denir ve bu yün daha düşük kalitededir.
Suni Deri: Bir çeşit döşemelik kumaş olan ve sentetik deri olarak da bilinen suni deri koltuk, mobilya, çanta, ayakkabı gibi ürünlerde sıkça kullanılmaktadır. https://www.kumascihome.com/suni-deri-kumas
Keten: Doğal bir elyaf çeşidi olan keten kumaşın döşemelik kumaş olarak kullanılmasının en büyük etkenlerinden birisi çok dayanıklı olması ve esnememesidir. Toz çekmeme özelliği olan ketenin güneşte de rengi solmamaktadır. https://www.kumascihome.com/keten-kumas
Döşemelik Kumaşlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pek çok alanda kullanılan döşemelik kumaşları seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir:
- Sık dokunmuş kumaşlar diğerlerine göre daha rahat temizlenirler.
- Seçilen kumaşlar, kaplaması yapılacak mobilyalarla uyumlu olmalıdır.
- Mobilyaların bulunduğu ortam az ışık alıyorsa açık renkli kumaşların seçilmesi doğru bir tercih olacaktır.
- Kumaşın leke geçirip geçirmediğine dikkat edilmelidir. Bunun yanında iplik içeriğine de bakılmalıdır.
- Döşemede kullanılan kumaşların yıkanabilirliğine ve sağlamlığına dikkat edilmelidir.
- Döşeme kumaşta çekme olup olmadığına dikkat etmek gerekir.
- Pamuk, keten ve ipek türü liflerden elde edilen kumaşlar daha kalitelidir. Bu lifler arasında pamuk ışığa dayanıklı olmadığından bazı tekstil firmaları bu kumaşlar için bazı teknikler uygulamaktadır.
Döşemelik kumaş markaları arasında kalitesiyle ön plana çıkan Agora, CORTI, Dickson, Sauleda ve Sunbrella gibi en iyi döşemelik kumaş markaları ve daha fazlasını bulabileceğiniz Kumaşçı Home’da ihtiyacınız olan malzemeye en uygun fiyatlarla kolayca ulaşabilirsiniz. Aradığınız kalite için www.kumascihome.com, her ihtiyaca yönelik zengin kumaş çeşitleri ve geniş fiyat aralıkları ile her zaman yanınızda.